BİZ KİMİZ

Biz kimiz? Biz kim miyiz? Biz, tamamı gönüllülerden oluşmuş bir ekibiz! Biz, Dünya’da hala güzel şeyler olduğunu düşünen bir ekibiz! Biz, Astronomi’yi herkese anlatmak ve Dünya’nın en ücra köşesine bile Astronomi’yi götürmek isteyen bir ekibiz! Biz, AstroNotlar’ız! Astronomi’yi ve uzayı size anlatmak için, geliyoruz!…

H. Tuğça Şener: Astrofizikçi, bağımsız araştırmacıyım. AstroNotlar’ın editörü ve zaman zaman içerik üreticisiyim. Uzayın en sevdiğim yanı, her ne kadar hepsini çözebilmiş ve anlayabilmiş olmasak da istisnalarının dahi açıklanabildiği kuralları olması ve trip atmaması. Mutlaka izlemenizi önerdiğim film; Hidden Figures. Beni Twitter’da “htugcas” kullanıcı adı ile bulabilirsiniz.

Kenan Arslan: İstanbul Teknik Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünde lisans öğrencisiyim. AstroNotlar’a içerik üretmekle birlikte podcastleri düzenlemek benden sorulur. Uzayın, hatta genel olarak bilimin en sevdiğim yanı, keşfedilmeyi bekleyen gizemli bir hazine olması. Kesinlikle izlemenizi tavsiye ettiğim dizi: Fringe. Beni Twitter’da “kenanarslan__” kullanıcı adı ile bulabilirsiniz.

Olcaytuğ Özgüllü: İstanbul Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü’nde lisans öğrencisiyim. AstroNotlar’a içerik üretmemin yanı sıra, sitenin gramer Nazisi benim! 5 yaşından beri hayalim olan bölümü okumakta ve hayallerime kavuşmak için tam hız yol almaktayım. “Contact” filmini kesinlikle izlemenizi tavsiye ediyorum. Bana ulaşmak isterseniz Twitter’dan “Olcitug” kullanıcı ismiyle ulaşabilirsiniz.

Melek Gizem Çataroğlu: Trakya Üniversitesi Mimarlık Bölümü mezunuyum. AstroNotlar’ın infografik ekibindeyim. Evreni, bilge yol göstericilere benzetiyorum; hem bu kadar büyük, hem bu kadar küçük olup yaşama dair binlerce soruya cevap verebiliyor. Final Space dizisini izlemenizi tavsiye ederim. Bana ulaşmak isterseniz, beni tüm sosyal medyada “marjinalda” kullanıcı adıyla bulabilirsiniz.

Naim Bağıran: Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünde doktora öğrencisi ve Türksat Gözlemevi’nde astronomum. AstroNotlar’ın teknik altyapısında benim imzam var. Hayatın anlamını arıyorsanız onu bulmaya en fazla astronomi ile yaklaşabilirsiniz ve beni ararsanız tüm sosyal medyada mehmednaim kullanıcı adı ile bulabilirsiniz.

Şeyma Pala: Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri bölümünde lisans öğrencisiyim. AstroNotlar’da içerik üretmekte görevliyim. Uzayın engin denizlerinde bilinmeyeni aramak bana hep keyif vermiştir. Sizlere Hawking’den Zamanın Kısa Tarihi’ni okumanızı şiddetle tavsiye ederim. Bana sosyal medyada “seymapalaa” kullanıcı adı ile ulaşabilirsiniz.

Ayşegül Şen: ODTÜ’de Fizik Bölümü yüksek lisans öğrencisi ve aynı zamanda bilgisayar mühendisiyim. Astronotlar’da içerik üreticisiyim. Astronomi benim geçmişim, bugünüm ve geleceğim. Carl Sagan gibi “Nereye gittiğimi bilmiyorum, ama kendi yolumdayım”. Mutlaka okumanızı önerdiğim kitap Evrenin Yüzde Dördü. Bana Twitter’dan “aaysegulsenn” kullanıcı adıyla ulaşabilirsiniz.

Gamze Bendeş: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde astrofizik yüksek lisans öğrencisiyim. AstroNotlar’da içerik üreticisiyim. Kendimi yolun başındaki bir araştırmacı olarak görüyorum ve arayışımız devam ettikçe de muhtemelen merakımızı en çok tetikleyen yer olan gökyüzüne bakmaya devam edeceğiz. Açıkçası bu arayışlarımızın bizi nereye götüreceğini merak ediyorum. Uzay temalı “The Expanse” dizisini mutlaka izlemenizi öneriyorum. Bana Twitter’dan “gamzebendes” adıyla ulaşabilirsiniz.

Emeği geçenler

Kadir Uluç: Bir Astronom ve bu projenin isim babasıyım.

Birsu Hilal Eser: AstroNotlar’ın logosunu ben hazırladım! Uzaya dair en sevdiğim şey derinliğiyle ve bilinmezliğiyle merak duygumu hep canlı tutabiliyor olması ve çizimlerimde bana ilham olması. Mutlaka okumanızı önerdiğim dergi NASA tarafından yayınlanan çizgi roman serisi “Astrobiology: The story of our search for life in the universe”. Bana ulaşmak isterseniz e-posta adresim: birsuhilaleser@hotmail.com

Sena Nur Yılmaz: İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü’nde lisans öğrencisiyim. AstroNotlar’ın içeriğine katkı sağladığım gibi, sitenin kurulumu da benim elimden çıktı. Uzayın en sevdiğim yanları; hem beni çocukluğuma götürmesi, hem de tuhaflıklar silsilesinden oluşmasıdır. “Evrenin Şiiri” kitabını mutlaka okumanızı öneriyorum. Bana ulaşmak isterseniz Instagram’da “madamereinette” kullanıcı adıyla ulaşabilirsiniz.

Cihan Tuğrul Tezcan: Astronotlar’da misyonum Astronomi ve Uzay Bilimleri temelli bilgilerimi muhabbetle paylaşmak. Uzayın en sevdiğim yanı ise anlamlandırmaya çalıştığımız boşluğu. Mutlaka izlemenizi önerdiğim kitap ise “Aklın Kritik Eleştirisi (Kant)”. Bana ulaşmak isterseniz Twitter ve Instagram kullanıcı adım: CTugTEZ

Emine Gülmez: Yıldız Teknik Üniversitesi Fizik bölümünde yüksek lisans öğrencisiyim. AstroNotlar’a içerik üretiyorum. İçinde bulunduğumuz dünya ve evrenle ilgili bilinenleri öğrenmek, bilinmeyen gizemleri keşfetmek bende her zaman büyük bir merak uyandırıyor. “Yıldızlararası” filmini mutlaka izlemenizi tavsiye ediyorum. Bana ulaşmak isterseniz Twitter kullanıcı adım: gravitonspini

Mahmut Göktaş: Kırklareli Üniversitesi Sağlık Kuruluşları Yöneticiliği yüksek lisans mezunuyum. AstroNotlar’ın haftalık infografik içeriklerine katkıda bulunuyorum. Uzayın en sevdiğim yanı gizemli oluşu ve zihnimin içerisinde merak uyandırması. Sizlere “AstroNotlar’ın podcast serilerini” mutlaka dinlemenizi öneriyorum. Bana ulaşmak isterseniz Twitter kullanıcı adım: goktasizm

Ferdane Doğan: Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri mezunuyum. AstroNotlar’a içerik üretiyorum. Uzayın en sevdiğim yanı ise geçmişten izler barındırması ve geleceği kurgulamak için ufkumuzu genişletmesi. “Man From Earth” filmini izlemenizi tavsiye ediyorum. Beni ‘lamekanfd‘ kullanıcı adıyla sosyal medyada hesaplarında bulabilirsiniz.

Hande Günoğlu: Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Psikoloji ve Sosyoloji lisans öğrencisiyim. AstroNotlar’ın sosyal medya sorumlusuyum. Uzaya ve bilime dair en sevdiğim şey ise beni meraklandırıyor olması ve özellikle de bilgiye yaklaştırması. Size önereceklerim arasında “Agora” filmi ve “The Sound Of Silence” şarkısı var. Beni Twitter’da “gunogluhande” olarak bulabilirsiniz.